Helse

Ventetid hos øjenlægen?

Min nabo, Henning, er en rar og hyggelig mand De seneste syv år har han været alene, efter at hans kone døde i en alt for tidlig alder af en kræftsygdom. Henning har taget tabet af sin kone gennem mange år i stiv arm, og som årene er gået, er han blevet i bedre og bedre humør i det daglige. Jeg tænker tit på, at han er et lysende eksempel på det gamle ord om, at tiden læger alle sår.

Her for få måneder siden blev det så tid for Henning til at gå på pension. Han var godt nok fortsat med at arbejde, efter at han nåede pensionsalderen, men nu skulle firmaet skære ned, så Henning valgte selv at age sin afsked efter næsten 40 år i samme firma.

Da først beslutningen var truffet, var Henning faktisk glad for at skulle til at nyde sit otium. Han er på alle punkter på nær et en sund og rask mand, der kan få meget godt ud af pensionistlivet. Det ene punkt, han har at slås med i forhold til sit helbred, er øjnene. Henning har i hele sit liv haft behov for ret stærke briller, men i de senere år er hans syn blevet ringere.

Da jeg mødte Henning udenfor i går, var han lige kommet hjem fra en konsultation hos en øjenlæge på http://ohd.dk/

Henning fortalte, at øjenlægen havde anbefalet ham en operation, for det er reelt ikke muligt for ham at få briller med stærkere linser, end han har nu.

Øjenlægen havde fortalt Henning om en såkaldt RLE operation, som efter al sandsynlighed kan forbedre hans syn markant. Selv var Henning ikke i tvivl om, at han gerne ville gennemgå sådan en operation, selv om han er af den type, der ikke bruger læger eller sundhedssystemet ret meget.

Henning fortalte mig, at hans øjenlæge havde haft en mistanke om, at Henning måske var blevet ramt af grå stær, men en minutiøs undersøgelse havde vist, at det ikke var tilfældet. Der var ganske enkelt tale om, at linserne i hans øjne ikke længere var så friske, at de kunne fokusere ordentligt, og derfor blev hans syn dårligere med tiden.

Jeg var i den situation, at jeg ikke anede, hvad en RLE operation er for noget, så jeg spurgte Henning om det. Han var heller ikke meget hjemme i det stof, men øjenlægen havde forklaret ham lidt om, hvad den type operation går ud på, så Henning kunne fortælle mig, at det handler om at skifte øjets linse ud med en kunstig en af slagsen.

Man gør det, forklarede Henning, at man i stedet for den naturlige linse indopererer en multifokal linse i øjet, og i langt de fleste tilfælde giver det et rigtig godt resultat. Under alle omstændigheder er det ikke en farlige operation, så for mit vedkommende handler det jo bare om at gribe muligheden for at kunne se bedre, når den er der.

Nu håber Henning bare, at der ikke er alt for lang ventetid på den operation, han skal have foretaget.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *