Om alt muligt

Er ståltag billige?

Det var en hyggelig weekend, vi tilbragte hos vores gode venner, Jens og Annemarie, ude i deres sommerhus i et dejligt naturområde ikke ret langt væk fra den by, hvor både vi og de bor. De købte huset for godt tre år siden for at have et sted, hvor de kunne tage hen og slappe af i weekender og på skæve helligdage.

Derimod har de aldrig haft lyst til at holde flere ugers ferie i træk i sommerhuset, for de vil nødigt undvære den årlige ferierejse til udlandet, hvor de især holder af at feriere på de forskellige øer i Middelhavet.

Men denne weekend startede med et gevaldigt uvejr fredag aften – heldigvis først efter, at vi havde fået vores ting båret ind fra bilen. På et tidspunkt gik den voldsomme regn over i haglvejr, og pludselig slog det mig, at der ikke var tale om nogen særlig kraftig lyd fra taget, når de temmelig store hagl ramte det.

Grunden til, at jeg fik den tanke, var, at jeg sidste år havde tænkt, at det da vist var en lidt billig løsning, Jens havde valgt, da han lagde nyt tag på sommerhuset. Han havde valgt et ståltag, som ifølge ham selv var noget billigere at lægge, blandt andet fordi det kunne lægges ovenpå det bestående tag af bølgeeternit.

Dengang tænkte jeg, at det da måtte give en mærkbar larm inde i huset, når det var kraftig regnvejr, men jeg kan da godt huske, at Jens forsikrede mig om, at de tagplader af stål, man får i dag, er behandlet, så der ikke er tale om mere lyd end fra andre tagbelægninger.

Jeg havde været noget skeptisk den gang, men denne fredag aften kunne jeg selv konstatere, at det var rigtigt. Jens og Annemaries metaltag medførte bestemt ikke mere larm, selv om der var tale om ganske store hagl, der trommede ned på taget.

På et tidspunkt hørte uvejret op, og vi hyggede os med lidt fjernsyn, kaffe med en lille avec til og derefter lidt kortspil, inden vi gik i seng. Jens og Annemarie har et udmærket gæsteværelse i deres sommerhus, hvor min kone og jeg altid føler os godt tilpas, så vi fik en god nats søvn.

Næste morgen var det faktisk mig, der vågnede først og gik ind i stuen. Nu var det lyst, og jeg fik øje på, at det kraftige haglvejr havde gjort skade på den overdækning af trapezformede plastplader, som de har over en del af deres terrasse. Haglene havde ganske enkelt lavet huller flere steder i plastpladerne.

Da Jens kom ud fra soveværelset, gjorde jeg ham opmærksom på skaderne. Han ærgrede sig, men heldigvis er sådan nogle plader ikke specielt dyre, og så vidt han kunne se, var det kun tre eller fire plader, det var gået ud over.

Dem må jeg have skiftet, mumlede Jens, men desværre kan jeg jo ikke bruge ståltagplader på overdækningen, for de vil stjæle alt for meget lys. Men det er heldigvis heller ikke hvert år, man oplever så store hagl, trøstede Jens sig med.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *