Om alt muligt

En dygtig jysk advokat

Min mand har det dårligt. Han kan ikke koncentrere sig, og han er bange, siger han. Han er politimand. Det er et job, som han er glad for, selv om det også er et hårdt arbejde. Han ser og oplever mange forfærdelige ting på sit job. Her i den sidste måneds tid er hans mareridt dog blevet værre, og han taler om ting, han har set for mange år siden.

PTSD?

Han kan ikke helt selv forklare, hvorfor han har de mareridt nu, men jeg er sikker på, at han oplevede noget slemt for en god måneds tid siden. Normalt vil han ikke tale om sit arbejde. Jo, altså han vil gerne fortælle mig om de gode ting, han oplever. Fx at de hjalp en gammel dame på hospitalet. Hun havde ringet til politiet, fordi hun var blevet dårlig. Hun var forvirret og temmelig syg. De havde så sørget for at få en ambulance ud til hende, så hun kunne komme afsted.

Den slags vil han gerne fortælle om. Men alt det onde, der sker i løbet af natten, vil han ikke tale med mig om. Han siger, at det skal jeg ikke vide. Han tænker heller ikke selv på det, mener han. Men det må han jo gøre. På en eller anden vis. I al fald, så er mareridtene blevet hyppigere.

Til lægen

Jeg bad ham derfor om at gå til lægen. Måske er det noget, han kan tale med ham om. Lægen undersøgte ham og sendte ham til en psykolog. Samtidigt anmeldte han min mands sygdom, som en erhvervssygdom. Lægen mener nemlig, støttet af psykologen, at min man lider af depression. Og de mener, at det er en sygdom, der er opstået på grund af hans arbejde.
Lægen bad også min mand om at finde en arbejdsskade advokat. Det kan blive nødvendigt. Under alle omstændigheder, så er det ikke skadeligt at vide, hvor man skal henvende sig, hvis der opstår behov for at stille krav om erstatning for en erhvervssygdom.

Arbejdsskadeadvokat på arbejde

Det kan man da sige, at lægen har ret i. Så vi har fundet flere advokater i Aarhus, som ved noget om arbejdsskader og erhvervssygdomme. Vi har kontaktet dem, og de vil gerne hjælpe min mand, hvis det kommer på tale. De er en del af det landsdækkende Jensen Advokatfirma.
Foreløbig har min mand fået orlov fra sit job, og han ser også en psykolog regelmæssigt. Hans chef var godt klar over, at det ikke stod helt godt til med ham. Han havde faktisk selv foreslået, at han skulle tage orlov i nogle måneder. Som han sagde, da jeg talte med ham: ”Han skal se at komme igennem den her periode. Han er god til sit arbejde, men han er ikke god til at tale om de grimme ting. Du ved, vi har sådan en lidt ’tough-man’ attitude. Men bag facaden, så er vi altså bare almindelige mennesker. Og du må gerne forsøge at få ham til at tale om de uhyggelige oplevelser, han har. Det vil hjælpe ham, hvis han har et menneske nær sig, som kan lytte til ham.”

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *