Om alt muligt

Rationalisering gav skilsmisse

Bare ordet rationalisering kan få de fleste til at mærke en let gysen langs rygraden, for i mange tilfælde er det begreb knyttet til fyringer i den virksomhed, som skal rationalisere. Derfor gik der lidt af et sus gennem medarbejderstaben, da vores direktør for nogle måneder siden på et møde bekendtgjorde, at vi skulle i gang med en rationalisering af en del af virksomhedens funktioner.

Enden på den historie blev da også, at vi måtte igennem en fyringsrunde, der indebar nedskæring af den samlede medarbejderstab med næsten 8 procent. Selv var jeg så heldig at kunne beholde mit job, men jeg blev alligevel berørt, da direktøren bad mig om at overtage ansvaret for et af vores teams i afdelingen i Aarhus.

Det kom for mig til at betyde, at jeg måtte flytte fra hovedstaden til Aarhus, hvis jeg ville blive i firmaet. Jeg overvejede det i et par dage og valgte så at takke ja til det nye job i Aarhus, som ikke er dårligere lønnet, end jeg hidtil har været. Til gengæld forventer jeg lidt lavere leveomkostninger ved at flytte væk fra hovedstadsområdet.

Men det hele har alligevel bevirket en mere dybtgående indgriben i min tilværelse, for min kone har under ingen omstændigheder til hensigt at flytte væk fra København. Det gør nu ikke så meget, for gennem det seneste års tid har vi seriøst talt om, at vi lige så godt kunne blive skilt, for der er ikke længere nogen følelser mellem os.

Vi kontaktede hver vores skilsmisse advokat, for vi var trods alt enige om, at det hele skulle gå ordentligt til, så ingen af os bagefter følte sig snydt. Min nu ekskone ville gerne blive boende i vores rækkehus i Rødovre, og det var selvfølgelig ikke noget problem, eftersom jeg jo allerede havde besluttet at flytte til Aarhus.

Jeg valgte at bruge en advokat i Aarhus – Hjulmandkaptain, fordi det meste af behandlingen af vores skilsmisse jo alligevel skal foregå, mens jeg bor der. Derfor ringede jeg til lederen af vores afdeling i Aarhus for at høre, om han kunne anbefale et bestemt advokatfirma. Det kunne han heldigvis, for han havde selv ved et par lejligheder fået god hjælp af en advokat i byen. Egentlig har den pågældende specialiseret sig som erstatningsadvokat, fortalte han, men han vidste, at advokaten også behandlede skilsmissesager.

Jeg ringede til den pågældende advokat, som gerne ville bistå mig i sagen, og vi aftalte et møde på hans kontor dagen efter, at jeg alligevel var kommet til Aarhus. På mødet forelagde jeg ham vores økonomiske forhold og det faktum, at min kone gerne ville overtage vores rækkehus. Det sidste kan nu ikke være det store problem, for der er ikke ret meget friværdi i huset, så det skal stort set bare skødes om, hvorefter hun kan varetage lånene.

Min advokat spurgte, om vi i øvrigt var nogenlunde enige om bodelingen, hvilket vi var. Hans opgave består derfor primært i at få skrevet papirerne i samarbejde med min kones advokat, og så kan skilsmissen blive en realitet.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *