Om alt muligt

Skønt bryllup

Det var et rigtig godt bryllup, min mand og jeg var med til i lørdags. Det var min søsters ældste søn, der blev gift med den pige, han har boet sammen med i mere end tre år. Langt om længe – tror jeg nok, at bruden mente – havde han taget sig sammen og friet til hende. Selv praler min nevø med, at hans udkårne var mindre end to sekunder om at beslutte sig for at sige ja til ham.

De to unge holder meget af hinanden, kan man tydeligt se, men de har ikke ret meget at slå til Søren for, da de endnu begge to er i gang med deres studier på universitetet.

Det er nok også derfor, at de fleste af bryllupsgæsterne havde valgt nogle praktiske ting til husholdning som bryllupsgaver. På et tidspunkt, da jeg stod sammen med min søster og beundrede det bugnende gavebord, kom hun med en bemærkning om, at gæsterne da vist havde tømt en hvidevare butik, da de skulle finde på gaver til brudeparret. Jeg tror, de handlede i skiftselv, der er en ganske kendt og populær hvidevarebutik – se dem her: http://www.skiftselv.dk/blog/624/Skiftselv.dk-Hele-Danmarks-hvidevarebutik

 

Det kunne jeg kun give hende ret i, for bordet var fyldt op med diverse køkkenmaskiner, porcelæn, glas og bestik, som alt sammen havde stået på brudeparrets ønskeseddel. Den havde nemlig også vidnet om, at det unge par manglede en hel del i at få et veludstyret hjem.

Selv havde min mand og jeg valgt at give brudeparret en støvsuger, som stod ganske højt på deres ønskeseddel. Det forstod jeg godt, for min nevø havde på et tidspunkt fortalt mig, at den gamle, aflagte støvsuger, som de havde fået foræret af hendes forældre, efterhånden dårligt nok kunne suge mere, så det var noget af en kamp at støvsuge deres lille lejlighed.

På gavebordet fik jeg øje på et elektrisk apparat, som jeg faktisk ikke rigtigt vidste hvad var. Men det gjorde min søster, som fortalte mig, at der var tale om en moderne form for frituregryde, som giver et langt sundere resultat end den mad, man steger i en traditionel frituregryde.

Den hedder Actifry, fortalte hun, og den virker på den måde, at der kun skal en meget begrænset mængde olie i gryden i modsætning til den traditionelle slags, hvor maden bliver friturestegt i et bad af olie, og som derfor får et temmelig stort indhold af olie, hvilket nok ikke er det sundeste.

Jeg blev nysgerrig, fordi både min mand og jeg faktisk godt kan lide friturestegt mad, men vi har undladt at have en frituregryde, fordi den type mad ofte er blevet skældt ud for at være meget usund. Men jeg kan godt se, at hvis der kun skal et par spiseskefulde olie i sådan en gryde, er mængden af det usunde jo begrænset.

Min søster fortalte, at sådan en Actifry kan nøjes med den lille mængde olie, fordi madvarerne automatisk bevæges rundt i gryden og derfor ikke brænder på, selv om der er så begrænset en mængde madolie i gryden.

Så jeg tror nok, at jeg vil gå på udkig efter sådan en moderne frituregryde til os selv.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *