Når du optager et lån

Når du optager et lån

Der er en række forhold, du skal være opmærksom på, når du optager et lån. Omkostningerne ved at optage et lån uden om bankerne er typisk højere, end du vil skulle betale i en bank. Dette gælder selvfølgelig kun, hvis du ikke optager et gratis lån på www.låne-penge.nu.

Du skal – hvis du ikke tager et gratis lån – kigge efter ÅOP.  ÅOP står for årlige omkostninger i procent. Begrebet dækker over de samlede udgifter, du har i forbindelse med din optagelse af lån.

Gavepapir

Gavepapir

I næste måned skal jeg til bryllup og er ved at finde ud af, hvilken bryllupsgave parret skal have fra mig. Gommen er en god kammerat, og bruden er min bedste veninde. Men at finde på en god bryllupsgave er svært. Især når jeg gerne vil have, at de ikke bytter den og samtidigt, at de bruger den resten af deres liv sammen. Jeg har tænkt på at give dem et sæt køkkenknive. Det er en lidt drabelig gave, men nyttig. Jeg har tænkt på at købe nogle af de her dyre japanske knive, som er meget populære lige nu. Man kan få et sæt, som består af tre knive. En stor en mellem og en lille. Til brug hver eneste dag.

Udvid dit territorie og indtag verden

Udvid dit territorie og indtag verden

Hvis du føler trang til at være hersker og bestemme over et større område, kan du prøve dette ved at spille spillet Settlers of Catan. Spillet, hvor det netop gælder om at udvide sit territorie og indtage en større og større del af det område I spiller om.

Settlers af Catan har opnået en fantastisk popularitet og er faktisk et af de allermest populære brætspil. Og det har det været lige siden det kom på markedet i midten af 90’erne.

Papemballage?

Papemballage?

Egentlig skulle jeg bare have et par blokke med millimeterpapir, da jeg tidligere i dag var inde i en specialforretning med alt i papirvarer her i byen. Men da jeg kom ind i forretningen, var der propfyldt med mennesker, så jeg kunne se, at der ville gå en rum tid, før det blev min tur til at blive ekspederet. Heldigvis havde butikken siden jeg sidst var der indført et nummersystem, som vi kender det fra apoteket eller bageren.

Jeg tilbragte ventetiden med at kigge lidt nærmere på de udstillede varer, hvoraf størstedelen var forskellige former for emballage. Og jeg blev da noget overrasket over, hvor mange forskellige slags emballage, der findes i bare sådan en enkelt forretning, men behovene er selvfølgelig også vidt forskellige.

Gallafest på skolen

Gallafest på skolen

Det er for os noget af en belastning, at der i hvert fald på det gymnasium, som vores datter, Lotte, går på, er opstået en tradition med, at 3. G’erne skal slutte deres skoletid på gymnasiet af med en decideret gallafest, hvor det interne gruppepres gør, at de nybagte studenter alle skal iklædes stilfulde rober, så festen kan blive rigtig festlig.

For familier med en stærk økonomi er det nok ikke det store problem, men for os og en del andre vil det være en alvorlig belastning af budgettet, hvis vi skal ud at købe en kjole til Lotte til en pris på flere tusinde kroner.

Det er Lotte også helt klar over, og hun er absolut med på, at vi forsøger at finde en løsning, der både kan tilfredsstille hendes ønsker og samtidig kan gøre det tilpas skånsomt for familiens økonomi. Vi har jo ikke lyst til ligefrem at skulle at skulle tage et andelsboliglån for at klare det her. Vi har det generelt bedre med et almindeligt privatlån eller samlelån af denne slags: https://trygt.dk/privatlaan-og-samlelaan

Lokaliteter i København

Lokaliteter i København

Det var et dybt, lettelsens suk, jeg kunne udstøde i går, da jeg blev færdig med en noget kompliceret opgave, jeg havde fuldført for det firma, hvor jeg er ansat. Firmaet har specialiseret sig i forskellige former for solafskærmning, og vi er faktisk specialister i alt lige fra markiser, udvendige persienner i aluminium til almindelige persienner eller gardiner.

Den noget vanskelige opgave, jeg netop har fået afsluttet sammen med en af mine gode kolleger, drejer sig om en række vinduer i nogle gode kursuslokaler i København. Det var vores kunde, der med sine ønsker gjorde opgaven vanskelig, for kunden afslog konsekvent, at der måtte udføres noget udvendigt på bygningen, fordi det efter hans mening ville skæmme det smukke, gamle hus.