Om alt muligt

Gavepapir

I næste måned skal jeg til bryllup og er ved at finde ud af, hvilken bryllupsgave parret skal have fra mig. Gommen er en god kammerat, og bruden er min bedste veninde. Men at finde på en god bryllupsgave er svært. Især når jeg gerne vil have, at de ikke bytter den og samtidigt, at de bruger den resten af deres liv sammen. Jeg har tænkt på at give dem et sæt køkkenknive. Det er en lidt drabelig gave, men nyttig. Jeg har tænkt på at købe nogle af de her dyre japanske knive, som er meget populære lige nu. Man kan få et sæt, som består af tre knive. En stor en mellem og en lille. Til brug hver eneste dag.

Tager ind til forretningen og køber sættet. Pigen, som betjener mig, spørger, om det er en gave. Ja. Så hun pakker knivene fint ind i noget hæsligt gavepapir og med plastiksløjfe på. Ikke lige min stil, til en bryllupsgave. Men hun gjorde, hvad hun har fået besked på at gøre. Jeg modtager gaven og lægger den i mit indkøbsnet. Tænker, at jeg må pakke den om. Nu, hvor jeg ved, at gavepapiret, knivene er pakket ind i ikke, er godt nok, kan jeg ligeså godt gå ned i stormagasinets papirafdeling og se efter noget flottere gavepapir. Faktisk er det endnu bedre at smutte online til Jakodan – de har altid tilbud på gavepapir.

Nede i papirafdelingen har de et stort udvalg. Alt sammen er lige hæsligt. Storblomstret i forfærdelige jordfarver. De der jordfarver er rigtigt nok på mode, men der, hvor det måske passer bedre til dametøj, så passer de ikke til gavepapir. Min smag. Det kan da godt være, at jordfarver også passer til gavepapir. Måske. Hvis det er ensfarvet. Men storblomstret? Nej tak. Ikke til en bryllupsgave.

Jeg render over i en stor kontorforsyningsforretning, jeg kender. De har også mange artikler til hobbybrug. Du ved, alt sådan noget med. book scrapping og decoupage. De har massevis af papir med og uden mønster. Men ikke rigtigt noget pænt gavepapir. Det, de har, er også holdt i de her jordfarver. Det er frustrerende. Her har fundet på en god gave, og så kan jeg ikke få noget fint papir, så gaven kan blive flot til festen. På et tidspunkt overvejer jeg faktisk bare at købe noget almindeligt, brunt indpakningspapir. Med på moden. Brun er da en jordfarve. Så kan jeg selv dekorere det med nogle stickers eller sådan noget. Måske det er en god idé. Kommer i tanke om, at der ligger en rulle indpakningspapir derhjemme. Jeg forlader butikken.

På vej hen til bilen kommer jeg forbi en park. Der sidder en mand og læser avis. Sådan en rigtig papiravis. Det er et sjældent syn. Alle læser aviser, men de gør det på deres mobil eller tablet. På afstand synes jeg, at avispapiret er lige det, jeg har brug for til at pakke gaven ind i. Jeg finder en kiosk og køber en engelsksproget avis. Med store blade.
Hjemme igen finder river jeg gavepapiret af æsken med knivene og pakker dem ind i avispapiret. Jeg sætter et smalt, rødt silkebånd på (rester fra julegaveindpakningen og er tilfreds med min bryllupsgaveindpakning.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *