Leje af sommerhus privat
Om alt muligt

Leje et sommerhus privat?

Sommerhusferie i Danmark er en ferieform, der trods alskens billige charterrejser og andet godt aldrig går af mode. Og det gælder for både danske turister såvel som for udenlandske gæster fra Tyskland, Norge, Sverige, Holland og andre lande i Europa. Og det traditionelle danske sommerhusområde findes faktisk ikke rigtigt i andre lande – det er noget ganske unikt for Danmark. Og en væsentlig årsag til at så mange ikke danske gæster kommer hver sommer og nyder godt af konceptet. Lad os bare være ærlige og sige, det nok ikke er vejret, der trækker 😉 Men hvordan lejer man bedst et sommerhus? Via et af de store bureauer – eller via en formidling af billige sommerhuse?

Kolonihavehustypen – eller ren luksus?

Det gode gamle klassiske danske sommerhus er der ikke mange tilbage af. I min barndom var et sommerhus ofte uden træk og slip – der var simpelthen lokum i gården så at sige. Dette skyldtes som regel, at der ganske enkelt ikke var den fornødne kloakering i de områder, der typisk blev udlagt til sommerhusområder. Sådan var det, og det var egentlig ikke noget problem. Nu VAR somrene altså også bare bedre i gamle dage, så stort set al tid blev tilbragt udendørs, og sommerhuset var egentlig mest til at sove i og til at tilbringe de dengang sjældne regnvejrsdage. De var, hvad jeg vil kalde for lettere forvoksede kolonihavehuse.

Nu om dage kam man leje et luksussommerhus, og når det kaldes for luksus, er det ikke helt uden grund! Nogle af disse huse er bygget som nærmest strandvejsvillaer med jacuzzi, sauna, ekstremt dyre møbler og hvad ved jeg. Og fedt er det da! Ikke mindst hvis vejret driller – for så er det da dejligt at være i så skønne omgivelser.

Jeg har faktisk ikke selv prøvet at holde ferie i et luksussommerhus, men jeg har da flere gange haft miniferier i mere almindelige sommerhuse, og et eller sted synes jeg, at der er en vis charme over en vis primitivitet i sommerhuset. Det kan selvfølgelig skyldes, at jeg til hverdag bor ganske luksuriøst? Jeg ved det ikke.

Hvad synes du? Skal et sommerhus være et “rigtigt” sommerhus eller en luksusudgave?

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *