Om alt muligt

Brætspil om det sorte guld

Selv i brætspillenes verden kan man finde enkelte spil, der som omdrejningspunkt har jagten på olie. Et godt eksempel på dette er brætspillet War on Terror. Selvom spillet måske nok i høj grad kan betegnes som Risk med “et glimt i øjet”, så er det ikke tilfældigt, at lige præcis olien er omdrejningspunktet. I spillet er olien nemlig en knap ressource på fuldstændig samme facon som det er i virkeligheden.

Selvom brætspillet godt nok i høj grad er lavet som en parodi på terrorisme, grådighed over for det sorte guld osv. så er der bestemt en snert af sandhed i det. Vi har stadig til gode at se et brætspil med grådige producenter af biobrændsel – og det er der jo nok en grund til 🙂

01-war-on-terror-skraa

War on Terror (kan købes lige her) er et strategisk brætspil, hvor hver spiller (der kan være 3-6 spillere med) hver især spiller et land, der er bevæbnet med de bedste intentioner og en masse olie. Problemet er bare, at de andre lande jo har mere olie end dig, og som det nu engang er med natur-ressourcer, så opstår de ikke af sig selv.

Det eneste der er at gøre, er at ødelægge det for de andre, så de ikke får lov at beholde deres olie for sig selv. På et eller andet tidspunkt bliver du måske så bitter på de andre lande, at du trækker terrorist-hatten på hovedet og giver dem en “omgang de sent vil glemme”.

War on Terror er et forrygende brætspil, der virkelig bringer det værste frem i folk – og alt det på grund af olien. Det giver da stof til eftertanke, når man som jeg også ser bio brændsel som den bedste mulighed!

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *