Om alt muligt

Minizoo – oplevelse og god ide

Over hele det danske land findes en række mindre zoologiske haver – de såkaldte mini-zoos.

Modsat de større zoologiske haver er mini-zoos både begrænset i deres areal og i det udvalg af dyr, som er repræsenteret. Typisk er dyrebestanden langt mindre eksotisk end den er i de store haver.

Ofte er en stor del af dyrene i de mindre zoos velkendte danske dyr som. f.eks. geder, grise, heste, køer, kaniner osv. – nogle gange kombineret med mindre dyr fra udlandet. Men det gør bestemt ikke disse zoos mindre attraktive at besøge.

Kom ud og oplev dyrene

Selv om mulighederne er mindre i en lille zoo er det nemlig stadig super spændende for både børn og voksne at komme ud og opleve alle dyrene.

Der er noget helt specielt ved at se og røre dyr, som man ikke nødvendigvis har omgang med i sin dagligdag. Det er f.eks. langt fra alle små børn, der har set, hørt eller rørt en ged. Det kan man komme til ved at besøge en zoo.

Mange af stederne kan man også købe foder, som man kan give dyrene – og nogle steder kan man endda få lov at være med, når de ansatte fodrer dyrene. Det er en god oplevelse at tage med hjem for børnene.

Hvorfor tage i minizoo?

I en mini zoo kan du få lov at se og høre – og nogle gange endda også få lov til at røre ved nogle af dyrene. Det giver et godt udgangspunkt for en god oplevelse for hele familien at kunne komme i tæt kontakt med dyr. Specielt børn elsker dyr på en helt særlig måde.

Har man selv dyr derhjemme, kan man ofte også være heldig et finde noget godt foder eller legetøj i den butik, som der næsten med garanti er at finde i den zoologiske have, som man besøger. På den måde kan man også glæde sine egne dyr, når man kommer hjem igen.

Det er en god ting at tage i minizoo som familie, fordi dine børn og dig selv får oplevelser på kontoen og smil på læben. For børnene er det specielt en stor ting, fordi de ikke nødvendigvis ved, hvad det er for et dyr, de ser – eller måske kan de komme ud og opleve dyr i virkeligheden, som de kun har set i tv eller på nettet.

Oplevelser i en lille alder

Oplevelser som lille er en stor ting. Det kan være store oplevelser, det kan også være små oplevelser. En lille, men betydningsfuld oplevelse, er noget som at tage i minizoo. Dette giver dit barn kendskab til dyrene og det giver dit barn en vilje og lyst til at have et bånd med naturen. Dette er meget vigtigt at forme i en lav alder, da det er her, det rent faktisk kommer ind under huden og de husker det og det bliver en del af dem.

Derudover er det dejligt som forældre at kunne give sit barn nogle oplevelser og smil på læben. Det er rart at kunne komme ud af huset og opleve noget. Desuden behøver en tur i minizoo ikke koste så meget. Måske kommer man til at købe noget, som ikke var planlagt. Ikke nødvendigvis dog. Man kan sagtens komme i mini zoo ”bare” for at kigge på dyr. Man behøver ikke komme i minizoo med det eneste mål at købe en enkelt ting eller to og så tage hjem.

Muligheden for en oplevelse er lige foran en, når man står der. Tag den! Tag muligheden. Giv din børn en oplevelse. Familier elsker minizoos af disse grunde. Det er klart. Det er mange gode ting samlet et sted. Desuden er det ikke dyrere end højst nødvendigt, så det er en mulighed for langt de fleste at benytte sig af.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *