Om alt muligt

Om at planke den

Det skal koste dig en kold øl på terrassen, sagde jeg til min svigersøn, da vi i søndags blev færdige med at bygge det nye plankeværk købt på hegnshop.dk, som han og vores datter havde valgt at få sat op i forlængelse af deres carport, så der nu er lukket pænt af over mod nabogrunden. I øvrigt mens vi talte om parfumens historie.

Vores svigersøn er ikke lige netop, hvad man vil kalde en handy man, for han har vist aldrig haft interesse for at bruge værktøj af nogen art. Derfor havde han også på forhånd spurgt mig, om jeg ville give en hjælpende hånd, for selv om jeg heller ikke ligefrem er håndværker, så har jeg dog alligevel haft held med at bygge et plankeværk hjemme hos os selv.

Det er kun få måneder siden, at vores datter og svigersøn købte deres nye hus, som er deres første ejerbolig. Der er tale om et godt 20 år gammelt hus, som er ganske velholdt, men den tidligere ejer har nok ikke interesseret sig så meget for de forskellige havehegn, som fandtes på grunden, for de trængte i hvert fald alle sammen til en særdeles kærlig hånd i form af udskiftning.

Men plankeværket over mod naboen var det mest forfaldne, så det var det, vi startede med. Selvfølgelig bød min svigersøn på en kold øl, da vi var færdige, og så blev min kone og jeg i øvrigt også budt på noget grillmad om aftenen.

Under middagen på terrassen sad vi og talte om det næste projekt i deres have, for der er som sagt flere hegn, der trænger til udskiftning. Det gælder ikke mindst et træhegn, der er bygget langs to af siderne på den lille legeplads med sandkasse, som den tidligere ejer havde anlagt. Det hegn bliver vores næste opgave, som jeg også gerne hjælper med at få udført.

Min svigersøn kom med en bemærkning om, at jo flere havehegn, der er tale om, jo mere arbejde er der selvfølgelig også med vedligeholdelse i form af påsmøring af træbeskyttelse eller maling. Han så helt lettet ud, da jeg nævnte, at man nu om dage jo også kan få vedligeholdelsesfrie hegn i forskellige materialer, som ikke behøver at stikke ret meget af fra hegn af naturmaterialer.

Vi blev nu enige om, at det noget forsømte træhegn ved den lille legeplads nok ikke er det projekt, der trænger sig mest på, for vores endnu eneste barnebarn er kun syv måneder gammel, så det bliver ikke før næste sommer, at lille Magnus er stor nok til at bruge sådan en legeplads.

Så i stedet valgte vi at kaste os over det forhavehegn, der findes på deres grund ud mod fortovet. Det har med garanti ikke set ny maling de sidste 10 år, så træet er efterhånden blevet så frønnet, at hegnet skal helt udskiftes.

Men selve udformningen med lodrette stave, der er spidset til foroven, vil både vores datter og svigersøn gerne bevare, så vi besluttede at få indkøbt nye stolper, tværdragere og stave, så vi kan gå i gang med det om to uger. Se mere om vedligeholdelsesfrie hegn her.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *