Om alt muligt

Papemballage?

Egentlig skulle jeg bare have et par blokke med millimeterpapir, da jeg tidligere i dag var inde i en specialforretning med alt i papirvarer her i byen. Men da jeg kom ind i forretningen, var der propfyldt med mennesker, så jeg kunne se, at der ville gå en rum tid, før det blev min tur til at blive ekspederet. Heldigvis havde butikken siden jeg sidst var der indført et nummersystem, som vi kender det fra apoteket eller bageren.

Masser af emballage

Jeg tilbragte ventetiden med at kigge lidt nærmere på de udstillede varer, hvoraf størstedelen var forskellige former for emballage. Og jeg blev da noget overrasket over, hvor mange forskellige slags emballage, der findes i bare sådan en enkelt forretning, men behovene er selvfølgelig også vidt forskellige.Da det langt om længe endelig blev min tur til at blive ekspederet, var det af en eller anden grund tyndet gevaldigt ud i mængden af kunder, så jeg rent faktisk var den eneste, der var tilbage i butikken.

Jeg fremførte mit ærinde om to blokke med millimeterpapir, og så sludrede jeg lidt med ekspedienten om, at der var så mange forskellige slags emballage i butikken. Han fortalte, at forretningen ikke kun er en detailbutik, idet firmaet også driver en emballage engros forretning, som leverer emballage til mange af byens forretninger og virksomheder.

Lidt mundgodt

Når du for eksempel går ind i en slikbutik for at købe nogle bolsjer eller andet mundgodt, så får du det jo normalt i papirsposer med en eller anden form for tryk på. Den slags poser sælger vi mange af til byens forretninger, der sælger varer, som skal i en pose, fortalte ekspedienten.

Det var nyt for mig, for jeg havde hidtil troet, at der blot vare tale om en detailforretning, som fik sine varer leveret fra andre firmaer. Det gør de jo på en måde også, for de skal selvfølgelig indkøbe de forskellige varer hos producenter, men jeg vidste ikke, at en væsentlig del af deres forretning åbenbart er engros salg.

Bobleplast

Ekspedienten fortalte mig, at en artikel med stor omsætning for dem er gaveæsker, for mange af byens forretninger tilbyder jo, at en købt vare kan pakkes ind som gave, og så har forretningen selvfølgelig brug for en æske, der er lidt mere festlig end bare ganske almindelige papæsker, hvorfor mange butikker har et lager med farverige æsker – ofte med forretningens eget logo eller navnetræk. Gad egentlig vide, om det er muligt at få bobleplast med logo på?

Mens vi stod og småsludrede, kom jeg pludselig i tanker om, at jeg derhjemme faktisk var ved at løbe tør for kuverter i ganske almindeligt A5 format. Så jeg købte også en lille pakke med dem, men jeg valgte det mindst mulige antal, for det er jo ikke så ofte, man nu om dage skal sende et almindeligt papirbrev af sted. Langt det meste foregår i vore dage via e-mail eller ved for eksempel at udfylde en eller anden formular på en hjemmeside hos det offentlige. Faktisk kan jeg dårligt huske, hvornår jeg sidst har sat et frimærke på en kuvert og efterfølgende postet brevet i en postkasse.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *