Om alt muligt

Gemme kabler væk

Det var ikke første gang, min kære kone havde antydet, at hun var ved at være godt træt af, at der næsten aldrig er en ledig stikkontakt til rådighed i vores alrum. Når hun for eksempel skal støvsuge, er det oftest nødvendigt at fjerne et stik fra stikkontakten, før hun kan få strøm til støvsugeren.

Og jeg kan egentlig også godt se problemet. Sagen er, at vores hjem ligesom de fleste andre efterhånden er blevet udstyret med en masse elektroniske sager, der fra tid til anden skal have strøm til de genopladelige batterier. Og så er man tilbøjelig til at lade selve opladeren forblive tilsluttet, så den er klar til næste gang, ens mobiltelefon trænger til genopladning. I øvrigt ligesom min gamle studiekammerat Peter altid gør det 🙂

Og helt galt er det da blevet det seneste års tid, efter at min kone og jeg har lagt smøgerne på hylden og i stedet trøster os med hver sin elektroniske cigaret. Sådan nogle e-cigaretter bruger jo også batterier, som skal lades op med jævne mellemrum, og også disse ladere har vi vist begge en tendens til at lade blive siddende i stikkontakten, så de er klar til næste omgang opladning.

Og i går kom min kones klagesang så igen, og jeg kunne høre på det dybe suk, der fulgte med, at nu var det vist på tide, at jeg gjorde noget ved sagen. Hun pegede med et trodsigt udtryk på de mange opladere med tilhørende kabler, som bestemt ikke ligefrem pynter i rummet, så jeg lovede at finde en fornuftig løsning på problemet. Mon ikke jeg kan finde noget brugbart her?

Jeg overvejede lidt, hvordan jeg skulle gøre det mest praktisk, og så fik jeg medhold hos min kone i, at vi kunne inddrage øverste hylde i en reol, vi har stående i alrummet, til alle de forskellige ladere.

Derfor var jeg i dag på vej hjem fra arbejde inde i byens el-forretning for at købe en fordeler dåse, som jeg kan bruge til at koble alle vores forskellige opladere til. Jeg købte en af slagsen med hele seks stik i, og så kan jeg føre strøm til fordeler dåsen fra den stikkontakt, som sidder lidt over gulvet ved siden af reolen.

Men det var nu ikke det eneste, jeg kom hjem med fra el-forretningen. Det viste sig nemlig, at de havde en specialudstilling med LED belysning – http://www.batteribyen.dk/led-belysning-information –  af stort set enhver tænkelig art. Den fangede min interesse, fordi jeg længe har tænkt på, at vi bør skifte vores gammeldags glødepærer ud med nogle, der sparer en masse på strømmen.

Vi har nogle enkelte steder de almindelige el-spare-pærer i vores lamper, men jeg er holdt op med at købe dem, fordi netop LED pærer jo sparer langt mere strøm end de traditionelle spare-pærer. Og så er der vist også noget om, at de holder meget længere.

Til gengæld er de også ret pebrede i indkøb, men man kan jo nøjes med at skifte nogle få af gangen, og det var det, jeg besluttede mig for i el-forretningen, hvor jeg købte to LED pærer, der var på tilbud til knap 200 kroner stykket.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *