Om alt muligt

Kontrolleret i tolden

Bortset fra at det tog en masse unødig tid, og jeg nåede at blive temmelig irriteret undervejs, så var det set i bakspejlet en pudsig oplevelse at blive grundigt undersøgt i tolden, da jeg forleden dag kom hjem efter en ferie på Tenerife.

Jeg er ret overbevist om, at tolderne i lufthavnen forvekslede mig med en anden, som de formentlig havde fået et tip om på forhånd, for jeg blev med stor sikkerhed peget ud i køen af hjemvendte rejsende på vej ud gennem tolden. Jeg blev kaldt over til en lav skranke og blev bedt om at åbne både min kuffert og den lille trolley, jeg bruger som håndbagage. Jeg var næsten et øjeblik bange for, om jeg skulle ringe til min forsvarsadvokat 🙂

Og så gik to toldere ellers i gang med en minutiøs gennemgang af begge stykker bagage. De kunne hurtigt konstatere, at jeg havde en enkelt karton cigaretter i min håndbagage, for den havde jeg købt for at tage med hjem til en af mine venner, som er ryger. Cigaretter er langt billigere på Tenerife end herhjemme, så det var ret beset en temmelig beskeden gave.

I håndbagagen havde jeg også en af mine softshell jakker ( købt her ), som jeg havde medbragt på ferien, men som jeg aldrig fik brug for, idet vejret var dejligt varmt. Den blev undersøgt på kryds og tværs, og der blev følt på syningerne, men tolderne fandt selvfølgelig ikke noget.

Det gik efterhånden op for mig, at det sandsynligvis var narkotika, de ledte efter. I min kuffert blev hvert enkelt stykke tøj taget ud og undersøgt nøje. Min helt nye rullekrave T-shirt så ud til at være særlig interessant, for rullekraven blev i hvert fald befølt meget grundigt i den hensigt måske at finde et eller andet i kraven.

Jeg havde købt den i en strandbutik på Tenerife, for når man sad udendørs sent om aftenen, var det trods alt en smule køligt, så jeg valgte at anskaffe en billig langærmet T-shirt, så jeg kunne holde varmen ud på de små timer. Og den kan jeg jo også få god brug for i den ofte lunefulde danske sommer, hvor vi også tit har det køligt om aftenen.

Jeg var da høflig nok til at advare tolderne om den indkøbspose af plastik, hvor jeg havde anbragt en del af mit vasketøj. De fik at vide, at mine brugte underbukser var i posen, og det fik dem til at iføre sig plastikhandsker, inden de undersøgte indholdet. Heller ikke her fandt de noget som helst, der kunne være interessant for dem.

Det var nok lidt mindre udelikat for dem at undersøge det par komfortable og smarte joggingbukser, som jeg også havde medbragt med det formål at have dem på, når jeg skulle ud på min daglige løbetur om morgenen. Men det var så godt vejr på Tenerife, at jeg overhovedet ikke havde brugt dem på ferien, hvor det var helt fint med et par shorts til min løbetur, så joggingbukserne var lige så rene og velduftende, som da jeg pakkede dem ned i kufferten hjemmefra.

Tolderne fandt intet, men jeg fik da en høflig undskyldning for forsinkelsen.

Disclaimer

3 thoughts on “Kontrolleret i tolden”

  1. Nej det er vist ikke hver dag man oplever sådan en tur. Er selv blevet stoppet i tolden flere gange, men det tro jeg nu det er pga. min manglende hårvækst.
    Sidst jeg blev stoppet åbnede de min taske som var fuldt med elektroniske cigaretter, sådan nogen havde de ikke lige set før, så det var lige før de blev konfiskeret. Heldigvis fik jeg lov til og tage dem med:-)

  2. For år tilbage (før “jerntæppet” faldt 🙂 ) var jeg på en bustur til Rusland. Og her skal jeg love jer, at der var emsige toldere. Det tog os omkring 5 timer at komme igennem tolden. Alle blev smidt af bussen og måtte gå igennem tolden, hvor alle kufferter blev lukket op og undersøgt alt imens et andet tolderhold kørte bussen hen over en “grav” og undersøgte den nedenunder. Selv vindkanaler inde i bussen blev skilt ad, for at se, om der var gemt noget derinde. Det var noget af en oplevelse! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *