Om alt muligt

Gallafest på skolen

Det er for os noget af en belastning, at der i hvert fald på det gymnasium, som vores datter, Lotte, går på, er opstået en tradition med, at 3. G’erne skal slutte deres skoletid på gymnasiet af med en decideret gallafest, hvor det interne gruppepres gør, at de nybagte studenter alle skal iklædes stilfulde rober, så festen kan blive rigtig festlig.

For familier med en stærk økonomi er det nok ikke det store problem, men for os og en del andre vil det være en alvorlig belastning af budgettet, hvis vi skal ud at købe en kjole til Lotte til en pris på flere tusinde kroner.

Det er Lotte også helt klar over, og hun er absolut med på, at vi forsøger at finde en løsning, der både kan tilfredsstille hendes ønsker og samtidig kan gøre det tilpas skånsomt for familiens økonomi. Vi har jo ikke lyst til ligefrem at skulle at skulle tage et andelsboliglån for at klare det her. Vi har det generelt bedre med et almindeligt privatlån eller samlelån af denne slags: https://trygt.dk/privatlaan-og-samlelaan

Derfor har hun og jeg sammen gennemgået de kjoler, jeg har i min forholdsvis sparsomme garderobe. Ideen med det er, at jeg så måske kan lave nogle ændringer, så en ellers almindelig kjole kan omdannes til en robe, der lever op til de forventninger, Lotte har.

Og det lykkedes os faktisk at finde en ret almindelig, lang kjole i mit skab, som både Lotte og jeg kan se et potentiale i, hvis jeg går i gang med nogle stoffer og min symaskine. Kjolen er i øvrigt en, jeg købte for nogle år siden til min mands 40 års fødselsdagsfest.

Vi har i den forbindelse set på billeder fra sidste års studenterfest og studeret de elegante gallakjoler som pigerne for størstedelens vedkommende havde købt hos Ever Pretty, som piger på billeder er iført. Det har givet os nogle gode ideer, og vi har været ude at købe noget silkelignende stof til formålet.

For år tilbage var jeg meget flittig med at sy, så jeg har stadig nogle færdigheder i den kunst, kan jeg mærke. Det er ikke så få sommerkjoler, jeg har syet til Lotte, både da hun var en lille pige og senere, da hun var blevet teenager.

Men det er nu ikke specielt gallakjoler, jeg har erfaring med at sy, men som sagt har billederne fra sidste års fest givet mig nogle ideer, som jeg nok mener, jeg kan gennemføre.

Lige i øjeblikket er vi midt i arbejdet, og efterhånden som det skærf, jeg vil udstyre den lidt kedelige kjole med, har taget form, bliver Lotte mere og mere begejstret. Selv har hun heller ikke tidligere gået i deciderede festkjoler, for hun har hele sin ungdom indtil nu befundet sig bedst i lange bukser og så en smart top til at pynte lidt op på det hele.

Selve kjolen, som jo altså stammer fra mit klædeskab, skal syes lidt ind i livet, for Lotte er en temmelig slank pige, så selv om jeg ikke kan kaldes overvægtig, er der alligevel lidt for god plads omkring livet, mens længden passer fint, da Lotte og jeg er stort set lige høje.

Nu håber jeg mest af alt, at Lotte vil føle sig godt tilpas i kjolen, når jeg om få dage er færdig med den. Og ellers må hun jo købe en af de mange flotte kjoler på nettet!

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *