Helse

8 gode råd om vægttab

Følg disse 8 tips til en sundere og slankere krop – og det er tips og tricks, som du kan bruge som helt generelle råd. Hvis du vil mere seriøst i gang med træning og vægttab, er det for eksempel Per Nielsen, du skal have fat i.

8 stærke råd til at tabe sig:

 

 1. Bord – Tallerken – Stol
  Ved at spise bevidst kan du skære ned på dine kalorier. Ved at du sætter dig ned og er bevidst om dit måltid, er du også mere opmærksom på, hvornår du føler dig mæt, samt du nyder maden mere.
 2. Viljestyrke er en mental muskel – træn den!
  Viljestyrke er en begrænset ressource, men vi har den alle. Tricket er at vide, hvordan vi bruger den effektivt. Viljestyrke er et værktøj, som vi alle har, og vi skal lære at bruge udvikle og administrere den. Ethvert vægttab er proportionalt med den viljestyrke, der bliver lagt for dagen.
 3. Vær realistisk
  En af de største hindringer for at tabe vægt er urealistiske forventninger. Hvis du har for urealistiske forventninger, kan du jo kun blive skuffet. Sæt dine mål realistisk, så du styrker dig selv i dit vægttab.
 4. Omgiv dig med mennesker, der inspirerer dig
  Hvis du omgiver dig med mennesker med en sund livsstil, vil du blive inspireret af deres kostplan, træningsprogrammer og valg af restauranter. Det vil få afsmittende effekt på dig.
 5. Planlæg!
  Planlæg hvad du vil gøre, hvis du er i biografen fx – hvad spiser du i stedet for popcorn? Du er til fest eller ude at spise. Planlæg, hvad du gør ved sociale arrangementer, så din kostplan til vægttab ikke skrider.
 6. Lav et træningsprogram til vægttab
  Når du laver et træningsprogram skal du også være realistisk. Du kan fx vælge at sætte som et mål at du vil gå i 30 minutter hver dag i den næste måned. Hver anden eller tredje dag kan du beslutte at gå i motionscenter og lave både motionstræning og styrke og tone dine muskler.
 7. Triptæller
  En triptæller kan være en god ide til at være mere aktiv. Fx kan du gå over til din kollega på den anden side af gangen i stedet for at sende en email. Parker længere væk, tag trapperne etc.

Stress
Stress har udover at være usundt for hele dit system også den effekt, at du har sværere ved at tabe vægt. Det er urealistisk at have et liv helt uden stress, så det bedste, du kan gøre, er at lære at håndtere stress.

Med disse 8 råd håber jeg, at du vil komme godt i gang med dit vægttab!
God fornøjelse!

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *