Dating

Dating – er det egentlig godt eller skidt ?

Dating – godt eller skidt ?

Nogle tager på dating lige så ofte, som andre tager på indkøb. For manges vedkommende er det efterhånden blevet normalt at gå på 50-100 dates om året, før den rigtige viser sig – jeg har endda hørt om op til 4 dates på samme dag! Det har jeg siddet og gjort mig nogle betragtninger om, og det er altså udmundet i denne artikel, som jeg nu vil dele med dig.

For mit eget vedkommende er dating ikke aktuelt – jeg er lykkeligt gift med børn, og det håber jeg da på at være i den overskuelige fremtid. Men for mange andre, som søger kærligheden, er der på det nærmeste gået sport i dating. Det fører mig videre til tanker om hvorvidt man kan forvente at finde “den eneste ene”, når man er bevidst om det massive udvalg af potentielle partnere, der er på markedet.

 

Kan man nogensinde blive helt tilfreds ?

Vil man ikke altid sammenligne sine oplevelser med andre oplevelser, man har haft – og dermed med andre personer, man har været på date med ? Jeg kunne nemt forestille mig, at man kan risikere at overskride en grænse – en eller anden utydelig rød streg – hvorefter det bliver noget nært umuligt at finde en kæreste vha. dating; ikke fordi udvalget ikke er stort nok, men fordi ens forventninger simpelthen bliver så tårnhøje, at ét individ aldrig kan udfylde dem alle. En kvinde er måske veltalende og ser godt ud, men har intet job. En anden er måske ryger (eller ikke-ryger). En tredje kommer måske til (evt. i nervøsitet) at snakke meget om et tidligere forhold. Og så videre – og så videre.

Hvis man viderefører den tankegang, og tænker, at begge parter som er på date sammen har over 300 dates i rygsækken, og høje krav til en partner – så kan man vel risikere, at det simpelthen ikke kan lade sig gøre – og at de dømmer sig selv til det evige single-liv.

 

Og hvad så, hvis sød musik endelig opstår ?

Alternativt kan man også gruble over tanken, at man efter 300 dates endelig møder en, som man faktisk vælger at blive kærester med. Hvilke forventninger må man så ikke tro der er til den kæreste – og til det nye forhold i det hele taget ?

Jeg tror hurtigt tanker som “sådan ville Karina aldrig have opført sig – og Louise ville i øvrigt have gjort sådan og sådan istedet” kan stadfæste sig i en sådan grad, at man aldrig kan blive lykkelig med en partner. Og det er da ærgerligt, hvis et ellers godt parforhold kuldsejler pga. urealistisk høje forventninger til den anden.

 

De lykkeligste i et parforhold

Jeg læste fornyligt en undersøgelse blandt masser af danskere der viste, at dem der var mest tilfredse med deres partnere, var dem som havde haft færrest parforhold forinden. Faktisk viste det sig, at jo flere parforhold man har haft, jo større chance var der for at man var ulykkelig i det nuværende. For mig er resultatet af undersøgelsen ikke overraskende – og dette må jo unægteligt også være gældende for dating. Jo flere dates man tager på – jo højere bliver kravene til en partner – og jo større bliver chancerne for, at ingen kan opfylde dem alle.

 

Hvis du alligevel har lyst til at kaste dig ud i det…

Så vil jeg anbefale dig at lave en masse research på emnet. Jeg ved, der er nogle uheldige dating sider derude – men en af mine bedste venner har mødt sit livs udkårne på 40plus.dk – så måske er den side ikke helt ved siden af. Hvis du er fra sverige, findes den også på svensk: 40pluskontakt.se

 

Og så lige for at runde af…

Hvis du, kære læser, sidder og læser min artikel, og tænker at min påstand er, at man skal slå sig til tåls med hvad som helst – så tager du fejl. Selvfølgelig skal du finde en kæreste som har nogle af de kvaliteter, du efterspørger, og som du kan blive lykkelig sammen med.

Men finder du en, der kun passer til dig med 80%, så lad være med at give op – det kan jo være du finder ud af, at de sidste 20% af ham/hende, som ikke umiddelbart passer dig, i virkeligheden bliver det, du kommer til at holde aller mest af 🙂

Disclaimer

3 thoughts on “Dating – er det egentlig godt eller skidt ?”

  1. Chancen for at møde den eneste ene er lige så stor på nettet, som den er på arbejdspladsen, i et supermarked eller hvilket som helst andet sted.

    Jeg mødte Heine på en dating side for 6 år siden, og vi er det mest lykkelige par med 3 søde og smukke børn.

    Så tak til online dating sider 🙂

  2. Der er bestemt ikke noget galt med dating, og det er vel i bund og grund den efterhånden mest almindelige måde at nye potentielle kærester på i dag?

  3. Helt enig! Jeg fandt også min kone igennem en dating-side på nettet… Og vi er da kommet vel igennem syv-års-krisen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *