Om alt muligt

Proteinpulver er koncentreret mad

Proteinpulver er ikke længere et kosttilskud som kun henvender sig til bodybuildere. Proteinpulver anvendes i dag af helt almindelige danskere, som gerne vil tabe sig, eller opbygge en mere muskuløs krop. Det betyder samtidig, at mange gør sig tanker om hvad proteinpulver egentlig er. Der er mange som bekymrer sig om hvorvidt proteinpulver er noget kemisk snask, som reelt ikke er godt for os. Dette emne vil vi se nærmere på her.

Når Jens på 15 år fortæller hans forældre, at han vil begynde at supplere hans kost med proteinpulver, så er det klart det giver anledning til bekymringer hos forældrene. For hvad er proteinpulver egentligt? Er proteinpulver noget syntetisk snask, som er fremstillet i et laboratorium, og indeholder proteinpulver tvivlsomme ingredienser, som ikke gør noget godt for vores sundhed?

Faktum er, at proteinpulver kan betragtes som koncentreret mad. Alle typer af proteinpulver stammer fra helt almindelige fødevarekilder, såsom mælk, æg, ris, sojabønner osv. Tager man eksempelvis whey proteinpulver, som på dansk kaldes valle proteinpulver, så stammer det fra komælk, hvor 20 % af mælkens proteiner består af valleprotein. Når man producerer whey proteinpulver, så gennemgår valleproteinet en række oprensnings- og filtreringsprocesser, som gør at man ender op med et proteinpulver af meget høj ernæringsmæssig værdi. Man står derfor med et proteinpulver, som reelt bare er en form for koncentreret tørmælk, af meget høj ernæringsmæssig kvalitet. Og ser man på det endelige proteinpulver produkt, så er der kun tilsat meget få tilsætningsstoffer. De tilsætningsstoffer man finder i proteinpulver er ting som er nødvendige for smag og holdbarhed. Vælger man neutralt proteinpulver uden smag, så er der endnu færre tilsætningsstoffer.

Så der er reelt ikke noget at bekymre sig om mht. proteinpulver. Der er reelt ikke den store forskel på proteinpulver og andre forarbejdede fødevarer, som man kan finde i det lokale supermarked. Dermed ikke sagt, at det er uforståeligt, at folk bekymrer sig om proteinpulver. Det er klart, at det virker unaturligt, at skulle indtage proteinpulver, når man i stedet for kunne spise en bøf eller en skål ymer. Men proteinpulver giver en lang række fordele, som almindelig mad ikke kan bidrage med. Proteinpulver har en meget bedre optagelighed, og en langt højere biologisk værdi. Det gør det derfor meget lettere, at få dækket sit behov for protein. Og ser man på proteinpulver i forhold til træning, så er det som skræddersyet til indtagelse efter træning. Efter træning har man brug for protein hurtigt, og da en bøf ville tage mange timer at fordøje, så er det ikke løsningen. Her er proteinpulver et bedre valg, da det fordøjes og optages lynhurtigt.

Så længe man forstår, at proteinpulver er et supplement til ens kost. Et kosttilskud. Så er der kun sundhedsmæssige fordele i at indtage proteinpulver. Hovedparten af ens næring skal selvfølgelig komme fra almindeligt mad. Men der er absolut intet galt i at man dækker en lille del af ens daglige behov for protein, via et kvalitets proteinpulver som fx det Bodylab.dk sælger. Proteinpulver vil kun give, både sundhedsmæssige, samt træningsmæssige fordele.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *