Om alt muligt

Find den rigtige hundesnor

Det er ganske vidunderligt at være hundeejer, og man får så mange gode oplevelser med sit elskede kæledyr. Men udover de gode oplevelser, så er der naturligvis også en masse forpligtelser og ting, der skal tages stilling til. Du skal eksempelvis gøre dig nogle tanker omkring hundelegetøj, hundefoder og meget, meget andet. Men, ikke desto mindre er det noget helt særligt at få sin første hund.

I dette indlæg vil jeg hjælpe dig lidt på vej, når du skal til at gøre dig nogle tanker omkring hundeudstyr. Jeg vil nemlig skrive lidt om, hvordan du vælger den helt rigtige hundesnor.

Traditionel hundesnor eller flexiline

Det er meget vigtigt, at du finder en god hundesnor til din hund – da den formentlig vil blive brugt næsten hver dag. Med mindre du bor helt ude på landet, så er der ikke rigtigt nogen vej udenom de daglige gåture i hundesnoren. Desuden skal din hund trænes til at gå pænt i snor, særligt hvis du bor inde i byen.

Der findes som udgangspunkt to forskellige hundesnore; den traditionelle hundesnor med en fikseret længde, og flexilinerne der kan justeres. I det følgende kan du læse om fordele og ulemper ved begge.

Den fikserede og traditionelle hundesnor egner sig bedst til store hunde, og hunde der trækker meget i snoren. Hvis du har en stor og stærk hund, så kan en fast hundesnor i læder eller stål være et godt valg. Det giver hunden faste rammer, og du har nemmere ved at holde styr på den. En anden grund til at vælge den traditionelle hundesnor er, at du bedre kan holde styr på din hund inde i tæt befolkede områder. Hvis du har en hund i en flexiline, kan den nemt låne ud på vejen eller cykelstien, og der med være til fare for sig selv og andre.

Den klare fordel ved en flexiline er, at din hund får meget længere snor at løbe på. Det betyder altså mere friheden til din hund, og det er om noget en ting, som de kære hunde elsker. Hvis din hund er god til at gå i snor – eller i altid bruge flexilinen i skoven – så kan denne model altså være et rigtigt fint valg. Ligeledes kan flexilinen være et rigtigt fint valg til mindre hunde, og hunde der ikke trækker for meget i snoren.

Disclaimer

1 thought on “Find den rigtige hundesnor”

  1. Det er tit vigtigt med den rigtige hundesnor. Noget mig og min kone i første omgang havde utrolig svært ved, nemlig at finde den rigtige hundesnor.
    Det er selvfølgelig ikke det eneste der er at tænke på, når man er ude og lufte hunden. Man skal selvfølgelig også huske at samle det op efter hunden, som den nu en gang efterlader i naturen.
    En anden ting, lidt of topic er, at jeg er typen der også lige tager mig en cigaret når jeg lufter hunden. Hvert fald ind til for ganske nylig, hvor jeg istedet skiftede over til e-cigaretten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *