Helse

Fennikel te er godt for maven til din baby

Når ens barn har ondt i maven, græder de som regel meget og tager sig til maven. Det er noget næsten alle forældre har oplevet igennem opvæksten af deres børn. Der er bare ikke noget værre, for det gør ondt helt ind i sjælden, når de er så kede af det.
Vi har lige været igennem dette med vores yngste datter. Det startede med, at hun begyndte og have en del hård mave, men det kom og gik af sig selv, så det var ikke noget, vi råbte vagt i gevær for. Det gjorde vi så i slutningen af sidste uge. Der havde hun nemlig ikke kunne komme af med noget i 3 dage, selv om hun prøvede og prøvede. Til sidst ringede vi til lægen og spurgte os til råds. Han sagde, at vi skulle komme ind, hvis hun ikke kom af med noget inden dagen efter. Vi gik i gang med at søge nettet tyndt om, hvad vi kunne gøre for vores lille pige og hendes mave. Jeg faldt over flere annoncer, hvor de anbefalede at give dem fennikel te. Jeg undersøgte teen nærmere og fandt ud af, at det er en plante, som bliver ca. 2,5 meter høj og har en anis aroma læs mere her. Ud over at den hjælper på børns mave, så er den faktisk også god til at sætte bryst amningen i gang på nybagte mødre. Det den bliver brugt mest til blandt mødre, er til deres børn som har dårlig mave. Fennikel te skulle være ret så effektiv til kolik.
I vores tilfælde var det hård mave vores barn havde og det skulle teen jo hjælpe på. Derfor besluttede vi os for, at give hende noget fennikel te. Der findes ikke decideret fennikel te til baby, men man kan sagtens bruge det almindelige. Vi valgte så godt nok at bruge en god økologisk fennikel te. Efter vi fik hende til at drikke to kopper te, begyndte der at ske noget i hendes mave. Den boblede en del og efterfulgte et hav af prutter. Efter en time kom der en ordentlig ”ladning” og det første var temmelig hårdt, men derefter kan man vist rolig sige, at det ikke var hårdt mere. Vi har ikke haft problemer siden og hvis hun begynder at få optrækning til noget igen, så få hun en kop igen.
Håber I kan bruge rådet til noget. Hvis I selv har haft erfaring med brug af fennikel te er I velkommen til at dele ud af det i kommentaren herunder. Det vil jeg blive rigtig glad for.

Disclaimer

1 thought on “Fennikel te er godt for maven til din baby”

  1. Det er ikke kun til børn fennikel te virker. Jeg har for et stykke tid siden stoppet med og ryge cigaretterog i den forbindelse fik jeg problemer med maven.
    Det hjalp da prøvede og drikke noget fenikkel te.

    OBS. Husk og advarer dine nærmeste om luft i maven;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *