Økonomi

Brugte for mange penge og blev arbejdsløs!

Min mor og jeg havde en super skøn ferie i Thailand, hvor der ikke blev sparet på noget. Vi fik massage 2 gange om dagen, vi var ude at dykke 4 gange i det mest lækre koralrev, vi lejede en båd og en motorcykel, og generelt levede vi bare som konger.

Selv om at det nærmest ingen ting koster i Thailand, så kan man alligevel bruge penge, skal jeg love for. Jeg bruger altid mit Mastercard, når jeg er ude at rejse, så det er først, når jeg kommer hjem, at jeg finder ud af, hvor mange penge at jeg har brugt.

Jeg blev ærligt talt noget overrasket og frustreret denne gang. Efter at jeg havde talt sammen, viste det sig, at jeg havde brugt 32.000 kr. i lommepenge. Det er altså seriøst mange penge, og i sær når det er penge, som man har lånt på nettet.

Gennem flere år havde jeg lovet min mor, at jeg ville tage hende med til østen. Egentligt skulle det ikke have været i år på grund af min økonomiske situation, men min mor bliver desværre ikke yngre. Jeg har ikke sagt noget til min mor, men for at få råd til rejsen måtte jeg låne penge online hos Kviklaan-info.dk.

Jeg ved, hvad banken ville sige, så jeg lånte pengene online. Online lån er utrolig enkle, og bliver man godkendt, har man pengene inden for få dage. Det er faktiske tredje gang, at jeg låner online, og det har jeg det helt fint med.

Men tilbagebetaling?

Problemet er bare, at jeg ikke ved, hvordan jeg skal betale lånet tilbage. Jeg har dog hørt, at guld og sølv er steget en del de senere år. Jeg har en masse sølv og en lille smule guld, som jeg har købt på tidligere rejser, som jeg har været på de sidste 18 år, så det kunne være en mulighed.

Jeg har som sagt dog mest sølv, men det er tilsyneladende ikke kun guldpriserne, som er meget høje; kigger man på diverse sider omkring sølvpriser, så er de også ganske godt med. Se blandt andet på Guld.dk som ganske godt fortæller om sølv og priser på sølv, samt steder hvor man kan sælge det. Jeg tror faktisk, at jeg sælger ud af de lækre ædelmetaller, så lånet kan blive betalt tilbage; det er vidst det mest fornuftige.

Heldigvis har mit sølv og guld ingen affektionsværdi, for så tror jeg ikke, at jeg ville kunne sælge det. Mine forældre har aldrig haft mange penge og heller ikke mine bedste forældre, så derfor har jeg ikke arvet gamle flotte guldsmykker.

Min veninde Charlotte stammer fra en rig familie, og hun har virkelig arvet nogle flotte smykker. De fleste af smykkerne er lavet af guld, og jeg tør ikke tænke på, hvor mange penge de er værd. Uanset hvad så tror jeg aldrig, at Charlotte ville kunne skille sig af med disse guldsmykker. Der er simpelthen for megen historie og affektionsværdi, og kender jeg Charlotte ret, kommer hun heller aldrig til at mangle penge 🙂

Havde jeg ikke været en lille smule fornuftig, kunne jeg virkelig være kommet til at mangle penge for nogle måneder siden. Min Chef Torben kom pludselig ind på mit kontor med et sørgmodigt blik, og jeg vidste med det samme, hvad det drejede sig om.

Karen jeg må desværre meddele dig, at du er fyret med øjeblikkelig virkning. Virksomheden er på randen af konkurs, så vi skal afskedige 60 procent af arbejdsstyrken, sagde Torben. Jeg blev selvfølgelig ked af det, men tænkte i samme øjeblik; godt jeg er medlem af en a-kasse!

Min anden veninde Lone havde for nogle år tilbage på det kraftigste rådet mig til at blive medlem af en billig a-kasse og fagforening. Jeg husker tydeligt, hvordan jeg havde argumenteret for, at det var dyrt og ikke nødvendigt. Lone havde dog fået mig overtalt, og vi gik på nettet og fandt en billig a-kasse og fagforening.

Tænkt sig hvis jeg havde ignoreret Lone og ikke havde meldt mig ind i a-kassen og fagforeningen, så havde den stået på kontanthjælp. Med den store arbejdsløshed, som vi har i dag, så er chancen for selv at blive arbejdsløs meget stor.

Jeg har bare aldrig troet, at det var så billigt at være medlem af en a-kasse og fagforening. Du kan blive medlem for ca. 450 kr. om måneden, og beløbet er endda fradragsberettiget, så det reelt set ikke koster mere end ca. 300 kr. Bliver du så arbejdsløs, så er du berettiget til ca. 17.000 kr. om måneden, som dagpengesatsen er i dag.

Så mit råd til alle, som ikke er medlem af en a-kasse og fagforening, se at bliv det i en fart, eller må du og at låne penge hos Trygt.dk, se her.

Disclaimer

2 thoughts on “Brugte for mange penge og blev arbejdsløs!”

  1. Jeg har selv lånt penge online, og det har jeg det helt fint med.

    Når banken gang på gang siger nej, så er det et ganske fint alternativ.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *