elektronik

Bredbånd eller mobilt bredbånd?

Du har sikkert allerede hørt meget om det populære bredbånd og fibernet? Og du har sikkert også allerede set og hørt de mange forskellige udbydere, som reklamerer for det lynhurtige fibernet? Hvis du går og overvejer, at investere i bredbånd og billigt mobilabonnement, men er i tvivl om teknologien bag, hvilken udbyder du skal gå til, og hvilke behov du overhovedet har, så læs med her! I denne artikel får du en kort gennemgang af hvad bredbånd er, hvor du kan købe det og ikke mindst hvordan du kan undersøge hvad du skal bruge.

Som du måske nok ved, findes der forskellige typer af bredbånd og mobilabonnementer, som udbyderne i Danmark forhandler. ADSL-bredbånd er noget af det mest almindelige og velkendte bredbånd, som kører gennem telefonledningerne, og skal derfor tilsluttes et telefonstik. Denne form for bredbånd er lynhurtig og tilbyder dig tilmed at tilslutte flere forskellige computere dit internet.

Alle elektroniske enheder i hjemmet kan med bredbånd og mobilabonnementer være online døgnet rundt. Mange udbydere med ADSL-bredbånd tilbyder smarte pakkeløsninger, hvor du blandt andet kan få TV og telefoni med i den månedlige pris. Prisen afhænger af hvor mange Mbit (megabit) du ønsker, og kan være meget varierende. Waoo! tilbyder eksempelvis fiberbredbånd med 30 Mbit/s, waao-tv og telefoni med 0 kr. i abonnement for kun 169 kroner om måneden. Lige nu kan du endda spare 600 kroner oveni det gode tilbud. Denne form for bredbånd er god til dig, som gerne vil have meget ud af dit bredbånd på den måde at alle i husstanden med en computer kan benytte sig af den lynhurtige internetforbindelse.

Du har sikkert også hørt om mobilt bredbånd? Mobilt bredbånd minder på mange måder om det almindelige bredbånd. Forskellen her er, at du med et USB-modem kan koble din computer til internettet uanset hvor i landet du befinder dig. Du får altså pludselig langt flere muligheder end før, og kan nu være online både i bussen, til og fra arbejde, på cafeen osv. Der er altså ikke noget der sætter grænser for, hvor du kan være online på din bærbare computer.

Dog behøver dit mobile bredbånd ikke at blive leveret som USB-modem. Du kan få det direkte ind på din telefon, da denne type bredbånd kører gennem mobilmasterne. Derfor afhænger forbindelsen også af, om der er mobilforbindelse. Dog er der god mobilforbindelse de fleste steder i Danmark i dag, og der arbejdes stadig på, at få den gode forbindelse ud til alle danskere. Med mobilt bredbånd kan du dog kun benytte dit bredbånd af en enkelt enhed. Udbyderene er oftest telefonsskaber, som ligeledes har mange forskellige hastigheder og priser.

Er du stadig meget i tvivl om hvilken form for bredbånd du skal have til dine behov, kan du blandt andet læse meget mere om bredbånd generelt, om de forskellige typer, og om de mange udbydere på Bred-baand.dk. Her kan du også se lister over udbydere med ADSL-bredbånd og mobilt bredbånd, hvor du kan blive direkte viderestillet til udbyderens egen hjemmeside. Derudover kan du se hvilken service du kan få, hvor mange Mbit der tilbydes, priser og mange andre ting.

Så gå ikke glip af Danmarks hurtigste internetforbindelse – uanset om det skal være transportabelt eller skal kunne bruges af flere i husstanden ad gangen!

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *