Maskiner i fødevareindustrien

Maskiner i fødevareindustrien

Det var da et vældigt humør, du er i, bemærkede Jeppe, da vi som de to første mødte frem på den lokale bodega til vores ugentlige spil dart. Vi er fire mand, der mødes fast en gang om ugen og hygger os med dartspillet og et par bajere. Nu kunne det måske lyde, som om vi er stamgæster på bodegaen, men i hvert fald for mit vedkommende begrænser det sig til den ene gang om ugen, og der er heldigvis aldrig sure miner fra min kones side, når jeg stikker af til vores ugentlige møde.

Jeg fortalte Jeppe, at mit gode humør hang sammen med, at jeg havde fået nyt arbejde, som jeg skal starte på om få dage. Jeg har været arbejdsløs i seks uger nu, og det passer mig altså bare slet ikke, så jeg er virkeligt glad for, at det er lykkedes så forholdsvis hurtigt at få et nyt arbejde, efter at den el-installatør, jeg var ansat hos, blev tvunget til at dreje nøglen.

Som elektriker er det for tiden ikke den nemmeste sag af verden at finde arbejde, så da jeg på nettet faldt over et jobopslag fra et firma, der servicerer forskellige maskiner, søgte jeg stillingen, for de søgte netop efter en elektriker til arbejdet.

Servicering af maskiner på slagterier

Ved ansættelsessamtalen fik jeg en redegørelse for, hvad arbejdet består i. Jeg skal køre rundt til forskellige virksomheder og servicere for eksempel pakkemaskiner food eller non-food. Det er først og fremmest virksomheder indenfor fødevareindustrien, så der stilles store krav til hygiejnen i de maskiner, der bliver brugt.

Udover den løbende service skal jeg i mit nye job også være parat til at blive tilkaldt til hasteopgaver, for i de servicekontrakter, min nye arbejdsgiver har indgået med sine kunder, garanterer han, at reparationer af udstyr, der bliver fejlbehæftet, påbegyndes indenfor maksimalt fire timer.

Slagterier skal køre

Det nytter jo ikke noget, at for eksempel et slagteri skal ligge stille i mange timer, fordi for eksempel deres vakuumpakker er gået i stykker, fik jeg at vide under ansættelsessamtalen. Der står jo mange penge på spil for vores kunder, hvis de må holde pause i produktionen på grund af en defekt maskine.

Slagterimaskiner er generelt udsatte for ret hårde arbejdsbetingelser, og selvom de er byggede til det, kan de selvfølgelig gå i stykker.

Min nye chef fortalte et eksempel, de havde oplevet et par måneder tidligere. Der var tale om en større slagterforretning i en gros-leddet, som leverer masser af kødvarer hver dag til restauranter og forskellige institutioner. Pludselig stod virksomhedens kassevasker af, og det var et stort problem, fordi de ganske enkelt ikke kunne nå at vaske alle de kasser, de skulle bruge til udbringning af varerne, med håndkraft. Det er også et stort arbejde, fordi der er høje krav til hygiejnen, så kasserne faktisk skal være desinficeret, før næste portion kødvarer lægges i dem.

Selv synes jeg, at jobbet lyder meget spændende og i hvert fald afvekslende. Jeg får stillet en kassevarevogn til rådighed, og den er udstyret med værktøj og måleinstrumenter, som jeg får brug for i jobbet. Dertil er den også pakket med et mindre lager af de reservedele, som der oftest er brug for i forbindelse med reparationer.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *